Restoran Dekorasyonunda Dikkat Edilecekler

Restoran Dekorasyonunda Dikkat Edilecekler
Restoran Dekorasyonunda Dikkat Edilecekler

Restoran işletmelerinin düzgün bir tasarıma ve plana göre oluşturulması oldukça önemlidir. Müşterinin ilgisini ve beğenisi toplamak ve ihtiyaca yönelik unsurların tespit edilmesi restoran dekorasyon konusunda dikkat edilmesi gereken unsurlardır.

Restoran Dekorasyonunda Dikkat Edilecekler

  1. Renk

Otel  dekorasyon işlemlerinde en önemli unsur renklerdir. Duvar ve eşyaların birbiriyle uyumlu renklerde olması dekorasyonun belirleyici unsurlarından biridir. İç mimar, restoran duvar dekorasyonu konusunda renklerin uyumuna oldukça dikkat etmektedir. Renklerin doğru bir şekilde seçilmesi ortamın ferah ve canlı bir görüntüye kavuşması için gereklidir.

  1. Dekor 

Restoran içinde yer alan eşyaların ve mobilyaların doğru bir şekilde konumlandırılması gerekir. Restoranın havasını bozmayacak ve kalabalık oluşturmayacak tarzda dekorasyon yapılması gerekir. Etkileyici dekor ürünlerinin kullanılması müşteri potansiyelini artırarak ilgiyi toplamaktadır.  Örneğin; Restoran duvar genç odası dekorasyonu çok iyi görsellerle desteklenirse, müşterilerin gelip fotoğraf çekmesine olanak tanıyacaktır.

  1. Aydınlatma

Restoran dekorasyon için yardımcı ve önemli dekor ürünlerinden biri de aydınlatmalardır. Aydınlatmaların restoranın düzgün yerlerinde kullanılması oldukça önemlidir. Mekânın havasını oldukça etkileyen aydınlatmaların yapının, boyutuna göre seçilmesi gerekir. Büyük bir işletmeye yetersiz aydınlatma sistemi takılırsa müşteriler bu durumdan rahatsız olabilmektedir. Bu anlamda doğru bir şekilde aydınlatma yapılması restoran dekorasyon konusunda dikkat edilecek noktalardan biridir.

  1. Müzik

Restoran içerisinde çalan müziklerin konsepte uygun olarak seçilmesi gerekir. Bu anlamda dikkat edilecek durum sesin doğru bir şekilde açılmasıdır.

  1. Tuvaletler

Restoran dekorasyonu içerisinde önem verilmesi gereken durumlardan biri de tuvaletlerdir. Büyük bir restoran için küçük bir tuvalet oluşturulması tasarımın doğru yapılmadığını göstermektedir. Tuvaletlerin temiz ve alana uygun bir şekilde konumlanması oldukça önemlidir.

  1. Koku 

Restoran içerisinde yeterli miktarda havalandırma bulunması ve iyi bir mekân kokusu seçilmesi gerekir.

  1. Müşteri Kapasitesi

Restoran dekorasyonu yaptırmak isteyen proje sahipleri, mutlaka müşteri kapasitesini dikkate almalıdır. Küçük bir alana haddinden fazla mobilya koymak alanı daraltmak ile birlikte ters etki yaratabilmektedir. Ferah bir mekanın oluşması için müşteri kapasitesine göre mobilya düzenlemesinin yapılması gerekir.

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir